Cyklovýlet

22. 5. 2024  Michaela Suchardová

Třetí a čtvrtá třída se vypravila na dvoudenní výlet. Do průběhu výletu zasáhli naši fotbalisté, kteří se probojovali do krajského kola, které se konalo druhý den výletu. 

V pondělí ráno jsme se sešli před školou plni síly a očekávání. Trasa vedla přes Nový Bor, Svor, Cvikov do Radvance. první zastávku jsem udělali na oválu v Novém Boru, kde jsem si udělali společné foto, ještě bez úrazů a karambolů. 

Další zastávka byla u lávky přes svorskou silnici, kde nás dostihl zásobovací vůz. Doplnil tekutiny, zapůjčil lékárničku a odvezl zbytečnou zátěž. Na cyklostezce do Svoru jsme se museli vyhýbat stavebním strojům a výkopům. Na náměstí ve Cvikově jsme se občerstvili zmrzlinou a připojila se k nám posila týmu, Janička. 

Pak už nás čekalo stoupání do Údolí samoty a odměnou byl sjezd po lesní cestě k cíli naši cesty, Hájence. Na oběd do radvanecké hospody jsme už šli pěšky a pochutnali si na milánských špagetách s malinovkou. 

Odpolední klid se nekonal. Někteří kluci se hned chopili míče a hráli fotbal. Ostatní prozkoumávali okolí a chalupu. Můj plán, hrát hry, kterých jsem si připravila celou A4, vzal za své. Děti objevily potůček, kde bylo třeba vybudovat hráz. Dobře se venku hrála hra Na schovávanou. Sešli jsme se až u ohně, kde si každý ohřál na co měl chuť. 

No a blížil se večer. Fotbalisté museli domů, protože je čekalo brzké vstávání. Ostatní začali chystat stezku odvahy. Vytvořili si úžasné masky, řešili způsoby strašení, cestu, kudy půjdeme. Plán byl: děti straší, paní učitelka se bude bát. Děti se rozmístily podél cesty k hájence a já čekala až se setmí. 

Najednou hrozný řev: "Paní učitelko, paní učitelko!" Všichni přiběhli a jeden přes druhého volali, že kluci zahlédli rysa. Koukal prý na ně a pak odběhl. A bylo po stezce. Vykulení jsme se společně vraceli zpátky. A jelikož Kačenka byla velice zklamaná, jak to dopadlo, posledních 100 metrů mohli jít k hájence sami. tam je čekal pan učitel Honza a přichystal jim halloweenskou sklepní scénku. 

Ráno nás vzbudila Nikolka s pytlem plným donutů, mňam. Dopoledne rychle uteklo a my jsme se přes Maxov vrátili do školy. Čekání na oběd si děti zkrátily na písku, jako za starých časů v MŠ.