Naši žáci jsou velmi úspěšní

19. 3. 2024  Michaela Suchardová, Lenka Rajsiglová

V sobotu se Rozálka, Davídek a Honzík účastnili šachového turnaje. Všichni 3 hráli proti dětem do 11 let. Při vyhlášení je rozdělili do 3 věkových kategorií U8, U10 a U11. Rozálka reprezentovala věkovou skupinu do U8. Bohužel nevyhrála ani jeden zápas. Obdržela 1 bod, protože byl lichý počet hráčů a jedno kolo tudíž nehrála, ale moc se snažila.

Honzík vyhrál hned několikrát.

Davídek si vyzkoušel hned první zápas proti chlapci, který byl o dva roky starší a tak skončil prohrou. Druhý zápas také prohrál. Naštěstí objevil kouzlo rozvázané tkaničky a usoudil, že mu nese štěstí. Všechny další 4 zápasy vyhrál, když ho čekal poslední zápas, tak pro jistotu si rozvázal obě tkaničky u bot. On i soupeř měli před zápasem shodné skóre 4:4. Davídek zhodnotil poslední hru, jako nejtěžší, ale zvládnul to a vyhrál. Pokud by se hodnotila kategorie U9, tak by byl prví, ale měl obrovskou radost i za 3 místo.

V pondělí se konalo okresní kolo v recitační soutěži, kam postoupili František a Gábinka. Ve velké konkurenci oba jako jediní ve své kategorii postoupili do krajského kola.

Všem dětem, které úspěšně reprezentují naši školu, gratulujeme a jsme na ně pyšní.